Over Point Forward

Point Forward biedt primair bijles en citotraining. Zowel voor leerlingen van de basisschool (vanaf groep 4) als voor leerlingen van de middelbare school. We bespreken regelmatig samen met u en uw kind de aandachtspunten, waardoor de begeleiding een persoonlijk karakter heeft.

Onze manier van begeleiden wordt vanuit coaching vormgegeven. We werken daarbij voortdurend aan het versterken van competenties die nodig zijn om goede schoolresultaten te behalen, zoals bijvoorbeeld:

  • plannen
  • gestructureerd werken
  • zelfvertrouwen
  • doorzettingsvermogen
  • stressbestendigheid
  • luisteren
  • communicatie (durf vragen te stellen aan docent, leerkracht, begeleider)
  • resultaatgerichtheid 

Manager

Manager Huiswerkinstituut Point Forward - Rachel van den BergDe drijvende kracht achter Point Forward is Rachel van den Berg. Naast de dagelijkse organisatie geeft ze zelf ook  de bijlessen.

Rachel is eerstegraads docent en heeft gestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO), waar zij getraind is in onderwijskundige, organisatorische en leidinggevende vaardigheden.

Als eerstegraads docent is zij bevoegd om les te geven binnen alle typen van onderwijs: van basisschool, middelbare school tot mbo en hbo. Dit heeft zij na haar opleiding op diverse scholen in Amsterdam gedaan. Ook heeft zij een aantal jaren lessen gegeven in Turkije. Eerst bij Stichting Nederlands Onderwijs in Istanbul en daarna aan de International Community College of Antalya.

Terug in Nederland is zij gaan werken bij een re-integratiebedrijf. Daar had ze de leiding over gemiddeld 20 docenten die verantwoordelijk waren voor beweeg- en leefstijlprogramma’s. Tijdens haar werkzaamheden verzorgde zij verschillende trainingen zelf, zoals coach-de-coach trainingen en trainingen in het competentiegericht lesgeven. 

Rachel is moeder van 3  kinderen. Haar twee jongste kinderen volgen nog het voortgezet onderwijs en MBO. Elke dag ervaart zij aan den lijve wat er allemaal bij komt kijken als haar kinderen huiswerk moeten maken en weet dus precies waar u tegenaan kunt lopen bij uw eigen kinderen.