Rekenen, begrijpend lezen en spelling basisonderwijs

Kan uw kind goed meekomen op de basisschool maar heeft het bijvoorbeeld moeite met begrijpend lezen, spelling of redactiesommen? Of ziet u dat met een beetje meer aandacht de scores hoger kunnen?

Rekenen en taal zijn dé twee vakken waar veel leerlingen op de basisschool moeite mee hebben. Uit onderzoek blijkt dat achterstanden op jonge leeftijd op het gebied van taal en rekenen vaak negatief doorwerken op de verdere schoolcarrière.

Vroegtijdige bijles in taal of rekenen kan dan een uitkomst zijn om achterstanden weg te werken en om onderpresteren te voorkomen.

Bijles bij Point Forward betekent:

  • Al mogelijk vanaf 1 uur per week.
  • Voor leerlingen al vanaf groep 4.
  • Persoonlijk aandacht.
  • Begeleiding op maat.
  • Altijd dezelfde lesgever met lesgeefbevoegdheid.
  • Lesmateriaal aanwezig.
  • Veilige omgeving.
  • Tegen voordelige tarieven.

Waar bestaat bijles uit?

Tijdens de bijlessen is er aandacht voor het herhalen van de leerstof, het bespreken van vragen over de leerstof, extra uitleg en samen met de bijlesdocent (extra) oefeningen maken.

Daarnaast leren we uw kind ook welke woorden in de vraag belangrijk zijn en hoe het zelf kan controleren of het antwoord juist is. Hierdoor ontstaan structurele verbeteringen in de manier van leren en krijgt uw kind (weer) meer zelfvertrouwen.

Kennismakingsgesprek

Bijles start altijd met een kort kennismakingsgesprek met ouders en leerling. In dit gesprek wordt onder andere besproken wat de precieze hulpvraag is en welke dag(en) u bijles wenst.

Ervaringen

“Mijn dochter voelt zich nu ondersteund. Zij was haar zelfvertrouwen kwijt en die heeft zij weer helemaal terug gekregen.”

Kate van Hall – moeder leerling basisonderwijs

> Bekijk hier de tarieven voor bijles

 

Wilt u uw kind aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in.

  • Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

 

Heeft uw kind moeite met automatiseren bij rekenen? 

Naast de bijlessen waar uw kind leert sommen te begrijpen, is het altijd goed om daarnaast te werken aan het automatiseren van rekenen. Kijk daarom eens op onderstaande links.

>> https://www.sommenprinter.nl

> https://www.rekenen-oefenen.nl/start

Heeft uw kind moeite met begrijpend lezen?

Naast de bijlessen waar uw kind leert de tekst te begrijpen en hoe het tot het juiste antwoord kan komen, kan het thuis ook al oefenen om zo snel mogelijk ook een groter woordenschat te krijgen. Kijk daarom eens op onderstaande link.

>> https://www.begrijpend-lezen-oefenen.nl